top of page
  • Фото автораAdmin

Даючи життя новому лісу, ми продовжуємо життя на Землі


Весна – особлива пора. Оживає після зимового сну природа, у рослинах зароджується нове життя. Весна – це найкращий період для посадки, але дуже короткий, адже треба встигнути посадити кожен сіянець у вологу землю.

9 квітня у Дорогинському лісництві ДП «Фастівське лісове господарство» відбулось відтворення лісу в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», для того, щоб кожен вихованець учнівського лісництва мав змогу залишити згадку про себе і допомогти лісівникам впоратись із посадкою. Долучились до заходу працівники Фастівської райдержадміністрації, директор ДП «Фастівський лісгосп» Чемерський О.Ю., голова Дорогинської сільської ради Андрійченко О.Г. Вже не перший рік у акції беруть участь вихованці будинків сімейного типу разом із своїми наставниками із сіл Фастівського району. У Дорогинському лісництві учасники акції разом із учнями місцевого учнівського лісництва за кілька годин створили лісові культури сосни звичайної із домішками берези та дуба червоного на площі 1,0 гектара традиційним способом – за допомогою меча Колесова.

Про важливість збереження, примноження та невиснажливе використання лісових насаджень наголосив лісничий Дорогинського лісництва Стукал О.М.: «Ми проводимо цю акцію щороку для привернення уваги молоді і громадськості до питання створення нових лісів. Громадськість активно цікавиться всіма аспектами господарювання лісівників, але ліс починається з того, що ми сьогодні робимо гуртом».

По завершенню заходу, кожен дитячий будинок отримав подарунок від лісівників - набір посадкового матеріалу аборигенних та декоративних рослин. Робота на свіжому повітрі наганяє апетит.

З кожним роком акція набуває все більшої популярності. Цього року до неї долучилось близько 80 учасників.

Стукал Н.І., керівник Дорогинського учнівського лісництва



3 просмотра0 комментариев
bottom of page